0759 012340

Returnare

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile de la notificarea in scris a comerciantului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

SAFE ONLINE S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat.
Rambursarea contravalorii produsului se realizeaza doar prin transfer bancar!

OUG 34/2014 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte, cu accesoriile si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

IMPORTANT ! MENTIUNE:
In cazul produselor precum calculatoare, laptop, sistem POS, server, achizitionate impreuna cu sistem de operare WINDOWS, va sfatuim sa nu desigilati/ razuiti/ activati licenta/ eticheta COA decat dupa expirarea dreptului de retur de 14 zile calendaristice de la facturarea/livrarea comenzii. Asadar dezigilati/ razuiti/ activati licentele software DOAR DACA sunteti convinsi ca nu veti solicita returul produsului in termenul legal.
Instalarea sistemului de operare Windows se pote finaliza si fara introducerea "product key" apasand pe "I don't have a product key".

Nerespectarea acestor recomandari ofera dreptul unilateral si neechivoc ca SAFE ONLINE S.R.L. sa REFUZE RETURUL produselor.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

SAFE ONLINE S.R.L. poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.

Pentru o colaborare eficienta recomandam ca solicitarea de retur sa fie notificata prin email la adresa comenzi@pclink.ro si sa contina urmatoarele informatii:
- numar comanda
- date cumparator: nume, prenume, email si numar telefon
- numarul si data facturii ce face dovada achizitiei
- motivul solicitarii returului
- informatii cont bancar (nume prenume titular, cod IBAN) in care sa fie rambursata contravaloarea produsului


Produse excluse, fara drept de returnare

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:
- Licente software;
- Consumabile (acumulatori, baterii, cartuse imprimanta etc);
- Produse care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena (casti tip “in ear”, );
- Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar (extensii de garantii, servere non-standard);
- Servicii (testare, asamblare, montare componenta sau orice alt serviciu listat in categoria Servicii prestat catre consumator);
- Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe suport material (aplicatii software inclusiv jocuri livrate printr-un link de download si cheie de activare);
- Produsele aduse in stoc in urma unei comenzi speciale ferme si a efectuarii platii in avans, nu pot fi returnate.

Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.