0759 012340

Instalare Windows

In randurile ce urmeaza va prezentam un mic GHID, Pas-Cu-Pas, ce va informeaza despre modalitatea de instalare a sistemului de operare WINDOWS, sistem ce se afla preinstalat pe hard disk-ul calculatorului sau laptopului achizitionat de la PCLink.ro .

Atentie !! !! !! Urmati cu exactitate pasii explicati mai jos pentru a evita:

       - stergerea accidentala a sistemului de operare Windows ce se afla preinstalat pe hard disk.
Deseori se intampla ca partitia de pe hard disk-ul echipamentului, cea care contine kit-ul de instalare al Windows 10, sa fie stearsa din graba/neatentie. Daca acest lucru s-a intamplat, dupa pornirea echipamentului, acesta va afisa doar un ecran negru.

       - imposibilitatea de returnare a produsului in cazul in care eticheta licentei Windows a fost razuita/activata
Pentru a putea beneficia de optiunea de retur conform OUG 34/2014, PCLink.ro recomanda activarea sistemului de operare Windows 10 dupa expirarea termenului legal de 14 zile calendaristice. Daca sunteti sigur ca produsul indeplineste toate cerintele dumneavoastra, asadar nu veti dori sa efectuati returul acestuia, puteti razui si activa Windows-ul inca din timpul instalarii.
Inca odata mentionam ca returul nu va mai fi acceptat pentru produsele licentiate ale caror Etichete COA au fost razuite / activate. Desigur acestea inca vor beneficia de GARANTIE 36 luni !Pasul 1 - Pornirea echipamentului
                Se va porni echipamentul fara a avea conectat in porturile usb vreun Stick de Memorie sau Hard Disk extern. Se va astepta pana cand pe ecran va fi afisat "Windows Setup".

Pasul 2 - Setare format limba, data si ora
                Se va deschide in mod automat prima fereasta a "Windows Setup" unde va trebui sa alegeti limba de instalare, format data si ora, metoda de input a tastaturii. Gasiti evidentiate selectiile mentionate in imaginea de mai jos. Dupa efectuarea celor trei selectii veti apasa butonul NEXT.


Pasul 3 - Incepere instalare
                Urmatoarea fereastra va notifica faptul ca sunteti pe cale sa incepeti instalarea sistemului de operare Windows. Faceti click pe singurul buton "Install now".


Pasul 4 - Activare Windows
                Windows 10 permite finalizarea instalarii fara a introduce o cheie de activare. Va recomandam sa sariti peste acest pas facand click pe "I don't have a product key". In imaginea de mai jos este marcata cu rosu pozitia optiunii.


Pasul 5 - Acceptare termeni si conditii
                Va fi afisata fereastra ce va notifica termenii si conditiile Microsoft. In partea de jos a acestei ferestre va trebui sa bifati casuta din dreptul "I accept the license terms" si apoi sa faceti click pe NEXT.


Pasul 6 - Selectare tip instalare
                Din cele doua optiuni afisate in aceasta noua fereastra va trebui sa faceti click pe cea de-a 2a "Custom: Install Windows only (advanced).


Pasul 7 - Selectare partitie instalare
                In aceasta noua fereastra va trebui sa selectati partitia ce contine in numele ei formularea "Unallocated Space" si care are capacitatea totala egala cu spatiul liber disponibil (vezi in poza de mai jos marcajul rosu). Dupa selectarea acestei partitii se va face click pe butonul NEXT.
                Mare atentie ! Selectarea partitiei gresite va conduce cel mai probabil la pierderea definitiva a kit-ului de instalare Windows 10 existent pe hard disk-ul echipamentului dumneavoastra, facand astfel imposibila finalizarea instalarii.


Pasul 8 - Instalarea sistemului de operare
                Fereastra ce va fi afisata este doar de informare. Sistemul de operare a inceput sa se copieze si instaleze pe hard disk-ul echipamentului. In timpul instalarii, echipamentul dumneavoastra va reporni de cateva ori in mod automat.


Pasul 9 - Introducere "Product Key"
                Dupa instalare, este posibil sa vi se ceara inca odata introducerea cheii de activare (product key). Va recomandam inca odata sa sariti peste acest pas facand click pe "Do this later" (vezi in poza de mai jos marcajul rosu).


Pasul 10 - Finalizare instalare
                Pentru a finaliza rapid instalarea sistemului de operare Windows 10 va recomandam sa faceti click pe "Use Express settings" precum este evidentiat cu marcaj rosu si in imaginea de mai jos.                Vor urma o serie de noi configurari ce vor necesita personalizarea sistemului folosind datele personale ale utilizatorului (nume utilizator, setare parola acces, adresa de email, cont microsoft etc). Aceste configurari sunt unice pentru fiecare utilizator in parte si de aceea nu pot fi exemplificate.

                Recomandam la inceputul acestui ghid, activarea licentei Windows 10 dupa expirarea termenului de 14 zile aferent dreptului de retur. Chiar si neactivat, sistemul dumneavoastra de operare poate fi folosit la capacitate maxima si fara niciun fel de impediment. Singurul lucru pe care il veti observa este mesajul "Activate Windows ! Go to Settings to activate Windows." precum gasiti marcat cu rosu in imaginea de mai jos.


                In momentul in care sunteti satisfacut de produsul comandat si stiti ca nu va mai fi necesar returul produsului, puteti activa sistemul de operare Windows 10. Pentru a reusi acest lucru este necesara razuirea Etichetei Microsoft lipita pe produsul dumneavoastra. Mai jos regasiti o poza cu doua modele de etichete carora le-am marcat cu rosu zona razuibila.